voetbalzone

‘Dit is de allermooiste wedstrijd, we weten dat de hele wereld zit te kijken’

Peter Nusselder19 mrt 2014, 09:00
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2014, 09:00
Advertentie

De achterstand die Barcelona in de Primera División heeft op koploper Real Madrid is opgelopen tot vier punten, maar zondag krijgen de Catalanen de kans om het verschil in een onderling duel terug te brengen tot één punt. Rechtsback Dani Alves van Barça kijkt uit naar de kraker in de hoofdstad.

voetbalzone

Volgens de Braziliaan is el Clásico de wedstrijd die iedereen zou willen spelen. “Dit is de allermooiste, afgezien van finales. Voor een speler die werkelijk van voetbal houdt is dit het duel dat je het liefst van allemaal zou willen spelen”, vertelt Alves in de Spaanse media. “We weten dat de hele wereld zit te kijken en je weet dat je de wedstrijd van je leven moet spelen, omdat zó veel mensen dat van je willen zien.”

De Catalaanse grootmacht gaat zondagavond op bezoek in Madrid en de defensie zal daar te maken krijgen met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, die allebei uitstekend in vorm lijken te zijn. “Dat vind ik juist mooi, ik neem het graag op tegen de beste voetballers in plaats van tegen mindere.” Real is in Spanje lijstaanvoerder met zeventig punten; Atlético Madrid heeft er drie minder en Barcelona staat daar weer één punt achter.

Bezig met laden …