‘Dit is een avond die ik inderdaad nooit meer zal vergeten’

Daniel Cabot Kerkdijk12 jan 2014, 23:20
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2014, 23:20

Domenico Berardi schreef zondagavond geschiedenis. De pas negentienjarige aanvaller van Sassuolo mag zich de eerste speler in de geschiedenis van de Serie A noemen die in een competitewedstrijd vier keer scoorde tegen AC Milan. Daarmee was hij verantwoordelijk voor de 4-3 zege op de gevallen grootmacht uit Noord-Italië. Voor rust had hij al driemaal het net gevonden.

/

‘Dit is een avond die ik inderdaad nooit meer zal vergeten”, vertelde Berardi, die voor de helft eigendom is van Juventus, na afloop. “Ik ben blij met mijn vier doelpunten, maar vooral omdat dit een belangrijke overwinning voor Sassuolo is. Dit hadden we nodig. Dit was een zware week in verband met de geruchten over het vertrek van trainer Eusebio Di Francesco.”

“We zijn blij als hij blijft, hij heeft ons naar de Serie A geleid”, benadrukte Berardi, die afgelopen seizoen met elf goals een belangrijk aandeel had in de promotie. Na zondag staat de teller in het huidige seizoen eveneens op elf treffers. Daar had hij veertien Serie A-duels voor nodig.