voetbalzone

‘Dit is een mooie gelegenheid om revanche te nemen op Argentinië’

Peter Nusselder23 jun 2010, 10:47
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2010, 10:47
Advertentie

Mexico verloor dinsdag van Uruguay, maar verzamelde desondanks genoeg punten om zich als tweede ploeg uit groep A te plaatsen voor de achtste finale. Daarin wacht zondag Argentinië, de ploeg die de Mexicanen op het WK in 2006 uitschakelde. “Dit is een mooie gelegenheid om revanche te nemen voor wat er vier jaar geleden is gebeurd”, vertelt bondscoach Javier Aguirre aan BBC Sport.

/

In Duitsland moest Mexico destijds pas in de verlenging het hoofd buigen voor de Argentijnen. Ditmaal bereikte de ploeg van Aguirre de volgende ronde ondanks het verlies tegen Uruguay. Omdat beide teams genoeg hadden aan een gelijkspel werd gevreesd voor een salonremise, maar dit scenario kwam niet uit. “Uruguay speelde goed en de FIFA kan gerust zijn, we wilden echt winnen”, verzekerd de trainer.

“We gingen niet voor een gelijkspel, we speelden om te winnen en waren trouw aan onze speelstijl”, benadrukt Aguirre. “We waren veel in balbezit, maar Uruguay is erg goed in verdedigen en wachten tot de tegenstander een fout maakt.” Als Mexico verder wil in het toernooi zal het zich wel moeten verbeteren, weet aanvoerder Rafael Márquez. “We zullen hoe dan ook beter moeten. Maar we hebben het allemaal in eigen hand.”

Bezig met laden …