voetbalzone

'Dit is een serieus probleem, Wenger is zeer gecharmeerd van hem'

Matthijs van Laar26 mrt 2015, 09:04
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2015, 09:04
Advertentie
voetbalzone

Het huwelijk tussen Arsenal en Wojciech Szczesny komt in de zomer mogelijk ten einde. De Poolse goalie is zijn plek onder de lat kwijt en moet sinds een aantal maanden genoegen nemen met een plaats op de bank. Landgenoot Jerzy Dudek dient hem openlijk van advies.

De voormalig keeper van onder meer Feyenoord en Liverpool verwacht niet dat Arsène Wenger in de nabije toekomst nog een beroep zal doen op Szczesny. "Het is een serieus probleem", zegt Dudek in de Daily Star. "Als ik in zijn schoenen stond, zou ik me afvragen wat mijn kansen zijn. Ik zou in ieder geval niet zo lang wachten als Lukasz Fabianski. Wenger is zeer gecharmeerd van David Ospina."

Fabianski stond tussen 2007 en 2014 onder contract bij the Gunners, zonder daar ooit zeker te zijn geweest van een vaste plek tussen de palen. Afgelopen zomer vertrok hij naar Swansea City. "Hij is in uitstekende vorm en ook Artuc Boruc is zeer ervaren", zegt Dudek met het oog op de nationale ploeg van Polen. "Maar de bondscoach zal wachten met zijn besluit. Szczesny maakt echter weinig kans om te spelen tegen Ierland."

Bezig met laden …