voetbalzone

‘Dit is een sportief drama, een behoorlijke knauw voor onze titelaspiraties’

Thijs Post28 jan 2013, 15:09
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2013, 15:09
Advertentie

Het kwam als een behoorlijke verrassing: Everton dat maandag meldt dat het een akkoord heeft met FC Twente over Leroy Fer. De 23-jarige middenvelder ondergaat maandag een medische keuring in Liverpool en als de speler tot overeenstemming komt met de club zal hij vertrekken bij de nummer twee van de Eredivisie. Voor FC Twente, dat volop meedoet voor de landstitel, is het een hard gelag.

/

“Hier ben ik niet blij mee, dit betekent een behoorlijke knauw voor onze titelaspiraties”, zegt aanvoerder Wout Brama dan ook tegen Metro. Mede door blessureleed kwam Fer, die in 2011 werd overgenomen van Feyenoord, tot 38 wedstrijden in de hoofdmacht van de Tukkers. “Wat dat betreft hebben we weinig plezier aan hem gehad”, baalt Brama.

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen betaalt Everton tien miljoen euro voor Fer. “Hij komt terecht bij een club met Champions League-aspiraties. Ze vinden hem een echte box-to-box player”, aldus Jansen in gesprek met RTV Rijnmond. Brama weet dat de clubkas van FC Twente gespekt wordt, maar hij had Fer liever in Enschede gehouden. “Je krijgt het dubbele terug, maar sportief is het een drama”, zegt hij.

Bezig met laden …