voetbalzone

'Dit is het zwaarste en moeilijkste jaar uit mijn trainersloopbaan geweest'

Bart Kruyt22 apr 2016, 20:20
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2016, 20:20
Advertentie

Vorig seizoen speelde FC Dordrecht nog in de Eredivisie en wist het op de laatste speeldag zelfs te winnen van Ajax, maar dit voetbaljaar is de ploeg niet meer dan een figurant in de Jupiler League. Dordrecht heeft op het moment van schrijven alleen Fortuna Sittard, RKC Waalwijk en FC Oss onder zich staan en Harry van den Ham lijkt al uit te kijken naar het moment dat het erop zit.

/

De hoofdtrainer vierde in het verleden mooie successen met Dordrecht, maar dit seizoen valt enorm tegen. “Het is een verschrikkelijk jaar geweest, het zwaarste en moeilijkste jaar uit mijn trainersloopbaan”, zegt Van den Ham tegen RTV Rijnmond. “De kwaliteit van de groep is onvoldoende en de ziel van de club is niet meer aanwezig. De warmte ontbreekt.”

Vroeger maakte Van den Ham altijd nog een praatje met Ad Heijsman, voormalig directeur van Dordrecht, maar nu loopt hij als hij zijn auto is uitgestapt direct door naar zijn kantoor. De warmte is volgens Van den Ham verdwenen en dat merkt de coach in alle geledingen: “Dat gaat door tot op de werkvloer. Dat is jammer, er moet een hoop gebeuren om dat weer goed te krijgen."

Bezig met laden …