voetbalzone

'Dit is niet hoe Sporting Braga zich aan Europa wilde presenteren'

Daniel Cabot Kerkdijk16 sep 2010, 07:51
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 07:51
Advertentie

Sporting Braga zal haar eerste groepswedstrijd in het toernooi om de Champions League waarschijnlijk nooit meer vergeten. De Portugezen, de nummer twee van afgelopen seizoen in Portugal, gingen woensdagavond met liefst 6-0 onderuit bij Arsenal. De Londenaren lieten Domingos Paciencia geschokt achter. "We hadden niet slechter kunnen spelen", vertelde een verbouwereerde trainer.

"Ik had eigenlijk gehoopt dat de wedstrijd in de rust al ten einde was", gaf Paciencia toe. "Maar zelfs dan zou het een bittere herinnering zijn geweest. Dit is niet hoe wij ons aan Europa wilden presenteren. We hebben weliswaar maar drie punten verloren, maar dit is een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten."

Paciencia hoopt dat zijn spelers van de zeperd in het Emirates Stadium hebben geleerd. "Slechter kunnen we immers niet spelen. We wisten van tevoren dat we tegenover een topteam zouden spelen en we zullen de nederlaag als een leermoment moeten beschouwen. Maar dit is niet voor herhaling vatbaar. We waren gewoonweg te nerveus en gaven Arsenal teveel ruimte."

Bezig met laden …