voetbalzone

'Dit is voor AA Gent het mooiste moment van de laatste tien jaar'

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2010, 07:45
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2010, 07:45
Advertentie

AA Gent plaatste zich donderdagavond na een onwaarschijnlijk spannend duel voor de groepsfase van de Europa League. De Buffalo's vochten als leeuwen en hadden hier en daar het nodige meeval, maar zetten Feyenoord opzij met de vereiste 2-0. Vorig jaar werd AA Gent, destijds onder leiding van Michel Preud'homme, in de derde voorronde uitgeschakeld door AS Roma.

Francky Dury bleef nuchter onder het Gentse succes. "Het spel kon beter, want we hebben de counter niet goed uitgespeeld", vertelde de oefenmeester aan Het Laatste Nieuws. "Maar natuurlijk ben ik enorm blij voor deze club en de spelersgroep. Ze hebben getoond dat ze het nog kunnen."

"Na de 1-0 zijn we terug achteruit getrokken en dat is gevaarlijk", analyseerde de Buffalo-coach. "Na de 2-0 was het helemaal hinken op twee gedachten: gaan voor nog een goal of hoog verdedigen? Laat de besten van Europa nu maar komen."

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte had in de laatste tien minuten zowat al zijn nagels opgevreten. "Ik ben gestorven van de stress, maar natuurlijk ben ik zeer tevreden. Dit is het mooiste moment van de laatste tien jaar, zelfs nog straffer als onze tweede plaats vorig jaar."

Bezig met laden …