voetbalzone

‘Dit is zijn derde grote toernooi en zijn baan hangt ervan af’

Thijs Post05 jun 2016, 14:10
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2016, 14:10
Advertentie

Roy Hodgson is sinds 2012 bondscoach van de nationale ploeg van Engeland. Op het EK van 2012 werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld door Italië en op het WK van 2014 was de groepsfase zelfs het eindstation. Het EK van 2016 is voor Hodgson het toernooi van de waarheid, vindt Alan Shearer.

/

“De toekomst van Roy hangt af van dit toernooi”, geeft de Engelse voetballegende Shearer te kennen aan The People. “Dit is zijn derde grote toernooi en zijn baan hangt ervan af. Ik weet zeker dat hij dat zelf ook zou zeggen. Hij moet beoordeeld worden op de grote toernooien. Beide keren was Engeland zeer matig.”

“Ik verwacht niet dat we winnen, maar de spelers moeten verbetering tonen ten opzichte van het WK. Anders zit Roy in de problemen en dan heeft hij het ook verdiend”, gaat Shearer verder. In Engeland zijn de verwachtingen altijd torenhoog, maar dit keer lijkt niemand rekening te houden met succes. “De benadering is realistischer. Er zijn niet veel mensen die denken dat Engeland wint. Dat lijkt me correct”, aldus Shearer.

Bezig met laden …