voetbalzone

‘Dit Jong Oranje mag je niet vergelijken met het elftal dat in Israël speelde’

Peter Nusselder05 sep 2013, 11:27
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 11:27
Advertentie

Bondscoach Albert Stuivenberg gaat ervan uit dat hij zich met Jong Oranje gaat kwalificeren voor het jeugd-EK dat in 2015 wordt georganiseerd in Tsjechië en is er ook van overtuigd dat de Nederlandse beloften daar een rol van betekenis kunnen spelen. Toch blijft Stuivenberg voorlopig voorzichtig.

/

De keuzeheer weet aan de vooravond van de eerste kwalificatiewedstrijd, donderdag in Nijmegen tegen Schotland, dat hij aan de slag moet gaan met een totaal andere groep dan de selectie waarmee voorganger Cor Pot deze zomer werkte. Pot had tijdens het EK Onder-21 in Israël de beschikking over liefst twaalf spelers die reeds hun debuut hadden gemaakt in het ‘grote’ Oranje.

Stuivenberg daarentegen selecteerde vooral minder ervaren voetballers; alleen Marco van Ginkel, Mike van der Hoorn, Tonny Vilhena en Memphis Depay waren er tijdens het EK al bij. “Het huidige Jong Oranje mag niet vergeleken worden met het elftal dat in Israël speelde”, vertelt de trainer dan ook aan Voetbal International. Toch ziet Stuivenberg kansen om de eindronde in Tsjechië te halen en om daar te presteren. “Als ik daar niet in had geloofd, was ik niet aan deze job begonnen”, maakt de bondscoach duidelijk.

Bezig met laden …