voetbalzone

‘Dit kan het begin van het einde betekenen voor Terry’

Thijs Post17 aug 2015, 15:36
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2015, 15:36
Advertentie

Chelsea kreeg zondag met 3-0 klop van Manchester City. De 34-jarige John Terry kreeg een basisplaats van manager José Mourinho, maar in de rust moest de mandekker plaatsmaken voor Kurt Zouma. Mourinho verklaarde dat hij verder naar voren wilde spelen dat hij daarom een snellere verdediger nodig had. Analyticus en oud-spits Niall Quinn denkt echter dat Terry mogelijk voorgoed uit het team verdwijnt.

voetbalzone

“Dit kan het begin van het einde betekenen voor Terry”, laat Quinn weten op Sky Sports. “Ik denk dat het voor hem een hels karwei gaat worden om zich terug te knokken in het team. Gewisseld worden in de rust van een grote wedstrijd, John zal ontzettend teleurgesteld zijn. Hij zal lang en hard nadenken over wat dit precies voor hem betekent.”

Na afloop liet Mourinho zich gretig uit over de wissel en dat is volgens Quinn veelzeggend. “De manager liet echt weten dat het een goede wissel was. Dat zegt veel. Terry zag eruit als een gebroken man, toen de camera’s hem in de tweede helft opzochten. Eigenlijk kreeg hij de schuld van de slechte eerste helft. Ik hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb, maar ik denk het niet.”

Collega-analyticus Graeme Souness is het niet met Quinn eens. “Ik denk niet dat het iets te maken had met de prestatie van Terry, hij is nog altijd een van de beste centrumverdedigers die er is. Ik denk dat Mourinho wel een boodschap naar de eigenaren heeft gestuurd: koop John Stones van Everton. Mourinho liet op deze manier weten dat hij meer spelers nodig heeft.”

Bezig met laden …