voetbalzone

‘Dit seizoen niet realistisch om met Bayern München te kunnen vechten’

Thijs Post18 nov 2015, 20:56
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2015, 20:56
Advertentie

Voorafgaand aan het seizoen 2015/16 werd VfL Wolfsburg gezien als de belangrijkste uitdager voor Bayern München, maar het lukt de ploeg niet om gelijke tred te houden met de grootmacht uit Zuid-Duitsland. Ook Borussia Dortmund is al aan de horizon verdwenen. Volgens sportief directeur Klaus Allofs is het ook niet logisch te denken dat VfL Wolfsburg een serieuze gooi naar de titel kan doen.

voetbalzone

“Je hoopt altijd mee te kunnen vechten met de lijstaanvoerder, maar dit seizoen is dat niet realistisch”, laat Allofs weten aan Perform. “Dat wisten we al voordat het seizoen was begonnen. Na vorig seizoen zei iedereen dat wij Bayern München konden aanvallen, maar zelf lieten wij al weten dat we er nog niet klaar voor zijn. Onze voorspelling komt uit en wij maken ons dus geen zorgen.”

“Het gat tussen ons en Borussia Dortmund is te groot”, vindt Allofs. “We spelen niet zoals we gehoopt hadden, maar er waren veel wijzigingen binnen onze ploeg. We maken ons geen zorgen, maar we weten dat we ons moeten verbeteren. Vergeet niet dat we drie jaar geleden nog tegen degradatie vochten. Vorig seizoen werden we tweede, kwalificeerden we ons voor de Champions League en wonnen we het bekertoernooi. We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt en we hebben goede spelers teruggehaald. Het heeft tijd nodig.”

Bezig met laden …