voetbalzone

‘Dit was een complete verrassing, ben al een paar jaar weg uit Nederland’

Peter Nusselder12 aug 2013, 13:13
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2013, 13:13
Advertentie

Weinig mensen hadden er rekening mee gehouden dat Paul Verhaegh door bondscoach Louis van Gaal zou worden uitgenodigd voor het vriendschappelijke duel van het Nederlands elftal met Portugal, en ook de rechtsback van FC Augsburg zelf had niet verwacht dat hij een oproep zou krijgen.

/

“Dit was een complete verrassing”, maakt de 29-jarige verdediger, die Vitesse in 2010 verruilde voor Augsburg, duidelijk in gesprek met NUsport. “Ik ben al een paar jaar weg uit Nederland en dan is dit een bevestiging dat ik goed bezig ben.” Toen Van Gaals voorganger Bert van Marwijk het nog voor het zeggen had bij Oranje werd Verhaegh al eens bekeken, maar de rechtsback wist niet dat hij nu in de gaten gehouden werd.

“Je rekent er niet meer op en als dan zo’n bericht komt, ben je daar natuurlijk hartstikke blij mee. En daar ben ik ook trots op”, benadrukt Verhaegh, die over enkele weken al zijn dertigste verjaardag viert. Sinds Van Gaal ruim een jaar geleden de opvolger werd van Van Marwijk liet hij zeventien spelers debuteren, de vleugelverdediger van Augsburg kan woensdag in Portugal de achttiende neo-international worden.

Bezig met laden …