voetbalzone

‘Dit was een nachtmerrie, een van de ergste dagen in mijn carrière’

Gijs Freriks16 mrt 2014, 19:28
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2014, 19:28
Advertentie

Hoeveel geduld heeft Glazer nog? De Amerikaanse familie is sinds 2005 de volledige eigenaar van Manchester United en met Sir Alex Ferguson aan het bewind werden de prijzen aaneengeregen. Opvolger David Moyes heeft nu echter bijzonder lastig op Old Trafford. Zondag werd tegen Liverpool de negende seizoensnederlaag in de Premier League geleden en dat is het hoogste aantal verliespartijen van United sinds 2001/02.

voetbalzone

The Reds waren nota bene in het Theatre of Dreams met 0-3 te sterk voor de regerend landskampioen. Steven Gerrard scoorde twee keer en miste een strafschop en Luis Suárez nam het derde doelpunt voor zijn rekening. Wayne Rooney, die negentig minuten op het veld stond, stond na afloop met een teleurgesteld gevoel de Engelse pers te woord: “Dit is een nachtmerrie, dit is een van de ergste dagen die ik in het voetbal heb meegemaakt”, sprak de Engelsman.

Moyes gaf toe dat zijn ploeg ‘niet goed’ speelde: “Ik wist dat de baan hier moeilijk zou worden. Of die moeilijk is dan ik had gedacht? Ja, ik moet zeggen van wel. Maar de spelers zijn in staat om het tij te keren. We vechten tot het einde. Het zal moeilijk worden om ons te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League, maar we zullen zien wat we kunnen doen”, doelt de Schot op de return tegen Olympiacos van komende woensdag.

Ondertussen blijft Liverpool door de zege kans maken op de eerste landstitel sinds 1990. “Het geloof is er, maar praatjes vullen geen gaatjes”, vertelde aanvoerder Steven Gerrard aan Sky Sports. “Ik ben vaak genoeg bij United weggespeeld, dus het is bijzonder om zo te domineren. Volgens mij hebben de verdedigers van United zelden een zwaardere negentig minuten gehad dan vandaag”, besluit Gerrard.

Bezig met laden …