voetbalzone

‘Dit was een wedstrijd waarin we PSV pijn hadden kunnen doen’

Erik van Dam25 jan 2014, 22:27
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2014, 22:27
Advertentie

Dick Advocaat stond vorig seizoen voor de groep bij PSV, maar slaagde niet in zijn missie de club de landstitel te bezorgen tijdens het honderdjarig bestaan. In de zomer vertrok hij, om enkele maanden later aan de slag te gaan bij AZ als opvolger van Gertjan Verbeek. Zaterdagavond verloor hij met de Alkmaarse combinatie met 1-0 in Eindhoven. Onnodig, zo vindt de Kleine Generaal.

voetbalzone

Al in minuut drie scoorde Jetro Willems voor PSV en bij die voorsprong zou het de rest van de avond blijven, ondanks verschillende kansen voor AZ. Advocaat laakt op de clubwebsite de vroege goal van de verdediger. “We lijken wel patent te hebben op slechte openingsfases”, treurt hij. Advocaat zag wel dat AZ zich na het slechte begin herpakte en op verschillende momenten de controle had in Eindhoven.

“PSV was vooral gevaarlijk met hun individuele kwaliteiten. Dit was een wedstrijd waarin we PSV pijn hadden kunnen doen. Dat hebben we niet gedaan. PSV scoorde wel, dus hebben ze met 1-0 gewonnen”, luidt de nuchtere conclusie van de AZ-trainer. Volgende week probeert hij het team naar punten te loodsen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Bezig met laden …