voetbalzone

‘Dit was misschien wel onze beste helft, maar Sánchez fopte ons twee keer’

Robin Bruggeman24 sep 2016, 23:05
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2016, 23:05
Advertentie

PEC Zwolle kwam zaterdagavond in de Amsterdam ArenA dankzij Wout Brama al vroeg op 0-1 en de ploeg van Ron Jans leek er een mooie wedstrijd van te gaan maken. Ajax kwam echter alweer snel langszij en liep in de tweede helft zelfs uit naar een 5-1 overwinning. De trainer van de Zwollenaren was na afloop van de wedstrijd dan ook niet te spreken over zijn ploeg.

/

“De manier waarop die 3-1 valt. Ze konden zo het hele veld oversteken. Ik heb mij gestoord aan de mentale weerbaarheid van de ploeg”, tekent De Stentor op uit de mond van Jans, die juist zo tevreden was over de eerste helft: “Dit is misschien wel de beste helft van dit seizoen geweest. We moeten alleen wel verdedigen bij standaardsituaties. We hebben ons twee keer laten foppen door Davinson Sánchez.”

Doelpuntenmaker Brama was eveneens tevreden over de eerste helft, waarin PEC erin slaagde vroeg druk te zetten op de Amsterdamse opbouw. In de tweede helft stortte zijn ploeg echter helemaal in: “We hebben elkaar in de steek gelaten. We lieten de koppen hangen na de 3-1. Dat zie je dat je onderaan de ranglijst staat. We moeten hard blijven werken om hier uit te komen.”

Bezig met laden …