voetbalzone

‘Dit was precies wat we nodig hadden voor de wedstrijd tegen Manchester City’

Robin Bruggeman23 apr 2016, 21:40
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2016, 21:40
Advertentie

Het leek er lange tijd op dat Real Madrid zaterdagmiddag dure punten zou verspelen tegen Rayo Vallecano: de Koninklijke stond na veertien minuten al met 2-0 achter en Gareth Bale schoot pas tien minuten voor tijd de verlossende 2-3 binnen. Zijn coach Zinédine Zidane was afloop bijzonder te spreken over het spel van de Welshman, die net weer terug is van een blessure en bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo verwacht wordt het voortouw te nemen.

/

“Ik ben erg blij en hij is erg blij dat hij het verschil kan maken, hij deed het fantastisch”, vertelde de Fransman na afloop van de wedstrijd aan verslaggevers. “Hij is fysiek dik in orde. Naast die twee doelpunten deed hij het aanvallend en verdedigend geweldig. Het is erg belangrijk voor hemzelf en het team. Hij had nog wel wat last, maar hij was deze wedstrijd fenomenaal.”

“Wat we hebben gedaan is niet eenvoudig. We hebben laten zien dat we een wedstrijd kunnen omdraaien als we doelpunten tegen hebben gekregen”, gaat Zidane verder. “De spelers hadden het geduld om het verschil te maken en nu weten we ook dat ze de kwaliteiten hebben om dat verschil te maken. Soms moet je geduld hebben als het niet goed gaat. We hadden het moeilijk maar we hebben toch gewonnen, deze wedstrijd was goed voor de confrontatie met Manchester City. Nu is het een andere strijd, een compleet andere wedstrijd. We gaan ons goed voorbereiden.”

Bezig met laden …