voetbalzone

'Dit was waarschijnlijk het slechtste Barça van de afgelopen vijf jaar'

Bart Kruyt27 nov 2013, 11:08
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2013, 11:08
Advertentie

Barcelona bleef in de eerste twintig wedstrijden van dit seizoen zonder nederlaag, maar dinsdagavond kwam er een einde aan die indrukwekkende reeks. De ploeg van Gerardo Martino ging op bezoek bij Ajax voor het eerst dit voetbaljaar onderuit en de Spaanse kranten hadden die zeperd niet zien aankomen. De media uit het Zuid-Europese land zijn erg kritisch op de prestatie van Barça.

/

Het ANP maakte een rondje langs de Spaanse sportkranten. "Dit was het slechtste Barça van het seizoen en waarschijnlijk het slechtste in vijf jaar", schreef Sport. "De houding van het elftal in de eerste helft was verkeerd en het spel lichtjaren verwijderd van het voetbal dat tot recent iedereen verblindde. De mannen van Martino, die traag, apathisch, en ideeloos speelden en het initiatief aan Ajax lieten, waren een schim van zichzelf."

El Mundo Deportivo vond dat Barcelona in de eerste helft vernederd werd door Ajax: "Ajax ging in de eerste helft als een pletwals over Barcelona heen", oordeelde de Catalaanse krant. "Door de druk van Ajax in de eerste twintig minuten lukte het de ervaren spelers van de gasten niet om elkaar twee passes achtereen toe te spelen. Het was een ramp."

"Barcelona kreeg in Amsterdam een ontnuchterende les van Ajax, dat zelfs bijna een helft met een man minder speelde", staat in AS te lezen. "De les voor Barcelona is des te vernederender vanwege de tegenstander, hun stijl en de plek waar het gebeurde. Ajax ontdeed de keizer van zijn kleding met een masterclass in positiespel van 45 minuten tijd. Barcelona werd behandeld zoals het gewend was andere teams te behandelen."

Bezig met laden …