voetbalzone

'Dit wordt een heel andere test voor Willems dan hij tot nu toe heeft gehad'

Erik van Dam16 jun 2012, 09:15
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2012, 09:15
Advertentie

Het verhaal van Jetro Willems is er een uit een jongensboek. De achttienjarige linksback speelde tien maanden geleden nog mee tijdens de wedstrijd FC Zwolle - Sparta Rotterdam, maar staat nu oog in oog met de groten der aarde. Na Denemarken en Duitsland wacht Willems nu de confrontatie met Portugal. Zondag moet hij voorkomen dat Nani een goede wedstrijd speelt en René Meulensteen denkt dat Willems zijn handen er vol aan zal hebben.

/

“Nani is een grillige, onvoorspelbare speler, maar daarin schuilt ook zijn grootste kracht. Hij is op zijn best als hij snel speelt, snel beslissingen neemt”, weet Meulensteen, die als assistent van Sir Alex Ferguson al enkele jaren met Nani samenwerkt bij Manchester United. “Dan maakt hij bijna altijd de juiste keuze. Juist als hij wat meer tijd krijgt, gaat hij nadenken en heeft hij de neiging op avontuur te gaan, wat dan vaak niet goed uitpakt.”

Meulensteen zegt zaterdag in De Telegraaf dat Nani uit is op succes tegen het Nederlands elftal. “Dit wordt een heel andere test voor Willems dan hij tot nu toe heeft gehad. Nani is een tegenstander van een andere categorie. Maar als hij naar het absolute topniveau toe wil, dan kan hij er maar beter zo jong mogelijk mee worden geconfronteerd. Het is heel belangrijk, dat Willems in zijn rug gedekt wordt door de centrale verdediger en hij zal er bij Nani kort bovenop moeten zitten, maar ook weer niet te kort, want dan draait hij bij je weg.”

Bezig met laden …