voetbalzone

Deze tegenstanders kan Ajax treffen na winst of verlies tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League

Sam Vreeswijk22 jul 2024, 09:46
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:55
Advertentie

Ajax is nog niet eens aan het Europese seizoen begonnen, maar maandag volgt alweer een nieuwe loting voor de club. Wie treffen de Amsterdammers als ze de tweede ronde van de Europa League overleven, of als ze juist worden uitgeschakeld? Dat wordt maandagmiddag iets na 13:00 uur bekend.

Ajax eindigde afgelopen Eredivisie-seizoen op de vijfde plek, en plaatste zich daardoor voor de tweede voorronde van de Europa League. Daarin moet komende donderdag (thuis) en volgende week donderdag (uit) worden afgerekend met het Servische FK Vojvodina.

Als dat lukt, plaatst Ajax zich voor de derde voorronde van de Europa League. Daarin treffen de Amsterdammers de winnaar van Trabzonspor - MFK Ruzomberok, Cercle Brugge - Kilmarnock óf die van Panathinaikos - FK Botev Plovdiv. Als vierde optie is het mogelijk dat Ajax wordt gekoppeld aan de verliezer van FC Lugano - Fenerbahçe.

Mocht Ajax het tweeluik verliezen van Vojvodina, dan gaat de club van trainer Francesco Farioli verder in de derde voorronde van de Conference League. Ook de mogelijke tegenstanders in dat scenario zijn inmiddels bekend.

Dan wordt Ajax namelijk gekoppeld aan de winnaar van CFR Cluj - FC Neman Grodno, FK Zalgiris - Pafos, SC Dnipro-1 - Puskás Akadémia, AEK Athene - Inter Club d’Escaldes of NK Maribor - Universitatea Craiova.

De wedstrijden in de derde voorrondes van de Europa League en Conference League worden gespeeld op donderdag 8 en 15 augustus. Daarna volgen voor Ajax mogelijk ook nog de play-offs van één van die twee toernooien. Die vinden plaats op donderdag 22 en 29 augustus.

Bij winst Ajax tegen Vojvodina


Plaatsing voor derde voorronde Europa League, tegen Trabzonspor, MFK Ruzomberok, Cercle Brugge, Kilmarnock, Panathinaikos, FK Botev Plovdiv, FC Lugano of Fenerbahçe.

Bij verlies Ajax tegen Vojvodina


Plaatsing voor derde voorronde Conference League, tegen CFR Cluj, FC Neman Grodno, FK Zalgiris, Pafos, SC Dnipro-1, Puskás Akadémia, AEK Athene, Inter Club d’Escaldes, NK Maribor of Universitatea Craiova.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …