Matteo DamsImago

Diverse clubs informeren naar PSV’er Matteo Dams, die beschikt over een aflopend contract

Wessel Antes09 okt 2024, 16:58
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2024, 16:58
Advertentie

PSV hoopt het contract van Matteo Dams snel te verlengen, zo meldt journalist Rik Elfrink woensdagmiddag namens het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige verdediger uit België is plotseling doorgebroken in het Philips Stadion en zijn aflopende contract maakt hem voor veel clubs interessant.

De eerste gesprekken tussen Dams en PSV zijn reeds gevoerd. Elfrink weet dat de regerend landskampioen kijkt naar de contracten van meerdere spelers. “Onder meer Mauro Júnior, Armando Obispo, Johan Bakayoko en Joey Veerman mogen wat PSV betreft langer blijven, maar op dit moment zijn geen doorbraken gemeld.”

In 2025 lopen behoorlijk wat contracten bij PSV ten einde. Naast Dams zijn Walter Benítez, Rick Karsdorp (cluboptie van een jaar), Olivier Boscagli, Obispo, Mauro Júnior, Fredrik Oppegård, Richard Ledezma, Ivan Perisic en Luuk de Jong bezig aan hun laatste contractjaar in Eindhoven.

De eerder genoemde Veerman en Bakayoko liggen nog vast tot medio 2026, evenals Joël Drommel en Guus Til. PSV legt de focus nu eerst op het verlengen van de aflopende verbintenis van Dams.

Volgens Elfrink staat Dams open voor een contractverlenging. “PSV is de club waar hij heel graag zijn ontwikkeling wil doorzetten. Door zijn plotselinge doorbraak houden scouts en managers van veel andere clubs inmiddels zijn situatie in de gaten. Naar Dams wordt dan ook druk geïnformeerd. Momenteel heeft hij nog een heel bescheiden contract.”

Elfrink noemt niet welke clubs naar Dams hebben geïnformeerd. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van de Belgische jeugdinternational op zo’n 350.000 euro. Dams speelde tot op heden elf duels in de hoofdmacht van PSV.

PSV kan in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen AZ overigens geen beroep doen om Dams, die is geschorst vanwege de rode kaart die hij tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst) ontving afgelopen weekend.

Bezig met laden …