voetbalzone

Djaló geeft Porto nakijken in Super Cup

16 aug 2008, 23:51
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2008, 23:51
Advertentie
De Portugese landskampioen FC Porto heeft de eerste gelegenheid om dit seizoen een prijs te pakken, volledig laten liggen. Sporting Clube de Portugal was zaterdagavond de sterkste en slimste in het onderonsje om de Super Cup, dat door twee treffers van vleugelaanvaller Yannick Djaló werd beslecht.

De 22-jarige Portugees, bij Sporting Portugal bezig aan zijn derde seizoen, verdeelde zijn tweetal doelpunten keurig over de beide helften. Op slag van rust was hij trefzeker en prikte hij de 1-0 binnen op aangeven van de Argentijn Leandro Romagnoli.

Een kwartier na de pauze herhaalde hij zijn kunstje van voor rust. De Russische spelmaker Marat Izmailov stuurde Djaló diep met een keurige pass, die voor de tweede keer van de avond Porto-doelman Hélton da Silva de bal uit het net liet oppakken.

In de resterende speeltijd kwam de formatie van oud-speler en inmiddels trainer Paulo Bento nimmer meer in gevaar. FC Porto drong nog wel aan, maar wist geen bres te slaan in de hechte defensie van Sporting Portugal, die daarmee hun eerste prijs van het seizoen opeisten.
Bezig met laden …