voetbalzone

Djukic is situatie zat en dreigt met opstappen

18 jul 2008, 20:24
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2008, 20:24
Advertentie
Voor Miroslav Djukic is de maat vol. De bondscoach van het Olympisch elftal van Servië heeft vrijdag gedreigd op te zullen stappen indien Partizan Belgrado geen medewerking verleent aan het afstaan van Ljubomir Fejsa, Zoran Tošić en Ivan Obradovic voor het mondiale voetbaltoernooi in Peking.

De houding van Partizan is opmerkelijk te noemen. Het drietal is jonger dan 23 jaar en moet daarom volgens de regelgeving van de wereldvoetbalbond FIFA worden afgestaan. Partizan wil echter met oog op de voorronde van de Champions League niet meewerken. Het evenement in Peking valt samen met de voorrondes van het miljoenenbal.

Djukic vreest vooral voor de consequenties. "Het is eigenlijk te gek voor woorden. Als Partizan toestemming krijgt om deze spelers niet af te staan, dan zullen Rode Ster Belgrado en Vojvodina hetzelfde eisen." Vier jaar geleden waren de Spelen in Athene een heus debacle voor het Servische voetbaleftal. Zonder de beste spelers verloor de ploeg drie groepsduels en kreeg het liefst veertien tegentreffers te verwerken.

De oud-verdediger is bovendien niet te spreken over de laksheid van bondsvoorzitter Tomislav Karadzic. "Blijkbaar heeft hij belangrijkere zaken aan zijn hoofd. Ik ga niet naar Peking om mij kostelijk te vermaken. Ik ben een professional en ik wil mijn werk tot een goed einde brengen. Dat is niet meer dan logisch."
Bezig met laden …