voetbalzone

Dnipro wint wederom en reist vol goede moed naar Amsterdam

Matthijs van Laar15 mrt 2015, 16:51
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2015, 16:51
Advertentie
voetbalzone

Dnipro Dnipropetrovsk kan zich vol goede moed gaan voorbereiden op de return tegen Ajax. De nummer drie van Oekraïne rekende zondagmiddag, zij het moeizaam, af met laagvlieger Metalurg Zaporozhye (1-0) en houdt de derde plek in de Oekraïense Premier League stevig in handen. Donderdagavond wacht de ontmoeting in de Amsterdam ArenA.

De ploeg van coach Myron Markevych herhaalde dus de opvoering van afgelopen donderdag tegen Ajax, toen het eveneens aan één doelpunt genoeg had om de wedstrijd te winnen. De eer was dit keer weggelegd voor de pas negentienjarige Valeri Luchkevych, die in de slotfase op aangeven van Roman Bezus de wedstrijd besliste.

Dnipro blijft dankzij de zege in het spoor van nummer twee Shakhtar Donetsk, dat zich revancheerde voor de oorwassing bij Bayern München in de Champions League (7-0) en nu zelf met 6-0 won. Stadsgenoot Olimpik Donetsk was het slachtoffer. Shakthar staat tweede met 38 punten, Dnipro volgt met 37 punten. Koploper Dynamo Kiev, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, staat op 42 punten.

Bezig met laden …