voetbalzone

Dodelijk efficiënt PSV wint eerste prijs van het seizoen

Matthijs van Laar02 aug 2015, 19:56
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2015, 19:56
Advertentie

PSV heeft de eerste hoofdprijs van het seizoen binnen. De landskampioen won in de Amsterdam ArenA met 3-0 van bekerwinnaar FC Groningen en mag zich daardoor voor de tiende keer winnaar van de Johan Cruijff Schaal (Supercup) noemen. Grote man aan de zijde van PSV was Luuk de Jong, die twee van de drie treffers voor zijn rekening nam. De score had nog hoger kunnen uitvallen: in de slotfase liet Andrés Guardado na om er vanaf de stip 4-0 van te maken.

voetbalzone

PSV begon afwachtend in de matig gevulde Arena. Het was FC Groningen dat vol de gaskraan opendraaide en de landskampioen probeerde terug te dringen op de eigen helft. Het leidde tot een paar speldenprikjes in de openingsfase tegen het ietwat onwennig ogende PSV, dat het deed zonder aanjager Guardado (bank), Jetro Willems (geblesseerd) en de naar Engeland vertrokken Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Over efficiëntie had Phillip Cocu echter niet te klagen: bij de eerste echte kans lag de bal meteen in het doel.

De Jong ontworstelde zich bij een hoge voorzet van Santiago Arias aan Eric Botteghin en knikte de bal beheerst in de verre hoek, buiten bereik van Sergio Padt. Die tegenslag had weinig invloed op het spel van de bekerwinnaar, die enthousiast de aanval bleef zoeken en voor rust weer op gelijke hoogte had moeten komen. Nieuwkomer Bryan Linssen had echter genoeg reden om zich voor het hoofd te slaan: eerst schoot hij in kansrijke positie op Jeroen Zoet en niet veel later raakt hij met een geplaatst schot de binnenkant van de paal.

Het prima spel in de eerste 45 minuten bood FC Groningen genoeg aanknopingspunten voor de tweede helft, maar een bevlieging van Adam Maher bemoeilijkte de comeback-missie meteen al. De nieuwe nummer '10' aan Eindhovense zijde dribbelde zich een weg door de Groningse defensie en schoof de bal vervolgens van buiten de zestien fraai in de verre hoek. Met de moed der wanhoop bleef de bekerwinnaar het proberen, maar het echte geloof bij het elftal van Erwin van de Looi leek te zijn verdwenen.

In de 64e minuut besliste De Jong de wedstrijd definitief. Nadat aan de overkant een overtreding op Jarchinio Antonia in de zestien over het hoofd werd gezien, counterde PSV zich razendsnel richting het doel van Padt. Jürgen Locadia wilde daar voor eigen succes gaan, maar zag zijn gekraakte schot bij zijn collega-spits belanden. De Jong twijfelde geen moment en knalde de bal steenhard tegen de touwen. In de slotfase liet de ingevallen Guardado nog na om er vanaf de strafschopstip (overtreding op Santiago Arias) 4-0 van te maken.

PSV wint de Johan Cruyff Schaal! 3-0 winst op FC Groningen! #gefeliciteerd #instavoetbalzone

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Bezig met laden …