voetbalzone

Doek kan vallen voor FC Twente: ‘Heb geen spijt dat ik ben ingestapt’

Dominic Mostert28 apr 2018, 09:25
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2018, 09:25
Advertentie

Marino Pusic kan na Spitz Kohn de tweede trainer worden die degradeert met FC Twente. Bij een nederlaag tegen Vitesse of zeges van de concurrenten Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade valt zondag het doek voor de Enschedeërs. Het is een risico dat Pusic op de koop toenam, toen hij de ontslagen Gertjan Verbeek vorige maand opvolgde. "Ik wist toen ik erin stapte, dat het heel moeilijk zou worden.

Ervoor weglopen was geen optie, vertelt de interim-trainer zaterdag in De Telegraaf. "Als je deel uitmaakt van een club, dan vind ik dat je je verantwoordelijkheid moet pakken. Dat heb ik gedaan en daar heb ik geen spijt van." Twente gaat de voorlaatste speelronde in als hekkensluiter, met vier punten achterstand op Sparta Rotterdam en Roda JC. De afhankelijkheidspositie van Twente is niet comfortabel, beaamt Pusic. "Het is voor een sportman heel vervelend om afhankelijk van anderen te zijn. Maar zo is de situatie nu eenmaal."

Sparta gaat zondag op bezoek bij Feyenoord; Roda JC gaat op bezoek bij VVV-Venlo. "Iedereen moet zelf weten of ze de sportieve plicht willen vervullen. Ik ga ervan uit dat elke sportman de intentie heeft om een wedstrijd te winnen", geeft Pusic aan. Hij wil bovendien niet naar andere ploegen kijken: hij houdt zijn spelers voor dat Twente zelf maximaal moet presteren. "Ik moet er niet aan denken dat de uitslagen op de andere velden in ons voordeel zouden uitvallen, maar we het zelf niet waarmaken. Daarom wil ik net als tegen PEC Zwolle een ploeg zien die er vol voor strijdt en dan zien we wel wat ons dat heeft opgeleverd."

Bezig met laden …