voetbalzone

Doek valt voor Jol bij Fulham; landgenoot neemt taken over

Matthijs van Laar01 dec 2013, 16:26
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2013, 16:26
Advertentie
/

Martin Jol is per direct uit zijn functie als hoofdcoach van Fulham ontheven. Het ontslag van de Nederlandse coach hing al een tijdje in de lucht, maar na de kansloze 3-0 nederlaag van zaterdag bij West Ham United was de maat definitief vol. Shahid Khan, voorzitter van de Londense club, maakte zondagmiddag bekend dat assistent René Meulensteen met onmiddellijke ingang het takenpakket van zijn landgenoot overneemt.

Het ontslag van Jol was min of meer onvermijdelijk: Fulham staat achttiende in de Premier League en ging de laatste vijf competititiewedstrijden onderuit. Tussendoor verloren the Cottagers ook nog in de Capital One Cup van Leicester City, dat uitkomt in de Championship. "Ik heb vandaag met Martin gesproken en hem bedankt voor zijn inzet de afgelopen drie seizoenen", stelt Khan in een officieel statement.

"Er bestaat geen twijfel over dat Martin een buitengewone voetbalman is. Maar om de slechte vorm en de uitblijvende resultaten kan niemand heen, en de Fulham-fans verdienen beter. Met nog meer dan een half seizoen te gaan, was een onmiddellijke verandering noodzakelijk." Jol zelf noemt het in de verklaring een 'privilege' dat hij voor de Londense club heeft mogen werken. "Een van de grote clubs in de Premier League en waar dan ook ter wereld. Ik ben teleurgesteld, maar weet dat de club en zijn supporters betere dagen te wachten staan."

Meulensteen, die recentelijk werd aangesteld als assistent van Jol, wordt per direct gepromoveerd tot hoofdcoach. "Hij is ingegaan op mijn aanbod om Martin te vervangen", aldus Khan. "Ik bedank hem daarvoor en nu kijken we samen naar de toekomst. Ik heb veel vertrouwen in René en hoge verwachtingen voor de komende periode."

Bezig met laden …