voetbalzone

'Doel is om het hoogst haalbare te bereiken, daarom zet ik deze stap'

Bart Kruyt27 jun 2011, 23:50
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2011, 23:50
Advertentie

FC Den Bosch moet op zoek naar een nieuwe doelman. Brahim Zaari had een doorlopend contract bij de eerstedivisionist, maar is vertrokken naar FC Eindhoven, waar hij voor twee jaar heeft getekend. “Mijn doel is om het hoogst haalbare te bereiken. Daarom heb ik deze stap gemaakt”, zegt Zaari op de website van SEG.

De 21-jarige keeper verloor zijn basisplaats bij Den Bosch aan Wesley de Ruiter. “Het laatste jaar bij FC Den Bosch heb ik het niet goed gedaan. Ik hoop bij Eindhoven de draad weer op te pakken en te laten zien wat ik in mijn mars heb”, zegt hij. “Ik had bij Den Bosch nog een tweejarig contract, maar heb voor mijn carrière gekozen. De club gaf me een goed gevoel. Het is een gemoedelijke club met veel ambities. Die heb ik ook.”

Eén van zijn ambities is uitkomen voor het nationale team van Marokko. “Sinds ik bij Den Bosch niet meer speelde, was het stil, maar ik hoop snel weer in beeld te komen. Voor Onder 20 heb ik meerdere interlands gespeeld, maar voor het eerste nog niet. Ik weet wel dat er afgelopen seizoen mensen van de Marokkaanse bond voor mij op de tribune hebben gezeten. Spelen voor Marokko blijft toch een droom.”

Naast Zaari heeft Eindhoven zich ook versterkt met aanvaller Josemar Makiavala. De twintigjarige Nederlander van Angolese afkomst komt over van Jong PSV en tekende voor drie seizoenen in Eindhoven.

Bezig met laden …