voetbalzone

Doelman Den Bosch in voorselectie Marokko

28 jan 2009, 19:01
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2009, 19:01
Advertentie
De ontwikkeling van Brahim Zaari is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De doelman van FC Den Bosch heeft een plekje in de voorselectie van Marokko veroverd. Het is de eerste keer dat de talentvolle doelwachter een uitnodiging van bondscoach Roger Lemerre heeft ontvangen.

Zaari (19) was al eerder actief voor verschillende Marokkaanse jeugdelftallen, maar voor het eerste elftal van Marokko kwam de sluitpost nog niet uit. Een definitieve plaats in de selectie lijkt Zaari niet te kunnen ontgaan, aangezien het talent, naast Karim Zaza van het Deense Aalborg, de enige doelman is in de voorselectie. Eerder deze maand verlengde Zaari zijn contract bij de eerstedivisionist tot 2011.

Het Marokkaanse elftal oefent op woensdag 11 februari tegen Tsjechië. Naast Zaari zijn er meerdere spelers met een Nederlandse achtergrond uitgenodigd. Zo zijn ook Youssef El-Akchaoui (NEC), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Mounir El Hamdaoui (AZ) van de partij. Ook voormalig AZ-speler Tarik Sektioui (FC Porto) en Mbark Boussoufa (Anderlecht) zijn opgenomen in de voorselectie, die uit 35 spelers bestaat.
Bezig met laden …