voetbalzone

Doelman diep door het stof: ‘Ik wil alle vrouwen mijn excuses aanbieden’

Robin Bruggeman03 okt 2016, 23:05
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2016, 23:05
Advertentie

Sparta Praag speelde afgelopen weekend met 3-3 gelijk tegen Brno en dat viel zo slecht bij doelman Tomás Koubek dat hij na de wedstrijd een opmerking maakte richting scheidsrechter Lucie Ratajova. De vrouwelijke arbiter miste in blessuretijd een buitenspelgeval, waardoor de thuisploeg nog op gelijke hoogte kon komen.

De doelman kon daarop zijn woede voor de camera’s niet verbergen: “Het hele land zag dat het buitenspel was. Mijn mening is dat vrouwen in de keuken moeten blijven en geen beslissingen moeten nemen bij het mannenvoetbal.” Deze opmerkingen deden vanzelfsprekend nogal wat stof opwaaien in Tsjechië en Koubek heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Hij plaatste een foto van zijn vrouw en dochtertje op sociale media met de woorden: “Een fout in Brno leidde gisteren tot veel emoties. Ik heb direct na de wedstrijd iets gezegd dat mij pijn doet en waar ik mijn excuses aan alle vrouwen voor aan wil bieden. Mijn opmerking was gericht tegen een specifiek persoon en een specifieke situatie die voorkwam in de wedstrijd. Ik hou van mijn meisjes en wil iets bewijzen in het leven, iets waar wij trots op zijn.”

Bezig met laden …