voetbalzone

Doelman James bereid tot inleveren salaris om Portsmouth te helpen

Matthijs van Laar28 feb 2010, 19:12
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2010, 19:12
Advertentie

David James heeft te kennen gegeven dat hij het geen al te groot probleem vindt om door te spelen voor minder salaris. Zijn club Portsmouth werd afgelopen vrijdag officieel failliet verklaard en staat vanaf heden dan ook onder scherp financieel toezicht. Pompey zal flink moeten bezuinigen en spelers moeten verkopen. De geste van James is een eerste stap op weg naar een gezondere financiële huishouding.

/

“Ik blijf graag hier en als ze mij vragen om te gaan praten over mijn salaris dan heb ik daar geen problemen mee”, verklaarde de 39-jarige doelman tegenover de BBC. “Ik wil gewoon wedstrijden spelen. Als het nodig is dat er iets verandert zodat ik bij de club kan blijven, dan zij dat zo. Ik spreek hier wel alleen voor mijzelf en niet voor andere spelers”, voegde hij daar aan toe. “Maar het belang van Portsmouth gaat wel boven dat van ieder individu.”

Om opheffing van de club te voorkomen besloot eigenaar Balram Chainrai vrijdag het proces van een faillissementsaanvraag te starten. ''Dit is de enige weg die nog open ligt'', maakte de club donderdagavond op de website bekend. Die weg zal waarschijnlijk lopen via de tweede divisie, aangezien de negen strafpunten Portsmouth op een totaal van tien brengen. Burnley,dat negentiende staat, heeft 23 punten.

Bezig met laden …