voetbalzone

Doelman Kirkland langer bij Wigan Athletic

21 mei 2008, 13:00
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2008, 13:00
Advertentie
Doelman Chris Kirkland heeft zijn contract bij Wigan Athletic verlengd tot en met de zomer van 2012. De eerdere verbintenis van de 27-jarige sluitpost liep over iets meer dan een maand ten einde, maar zijn goede optredens het voorbije jaar hebben het bestuur doen besluiten de samenwerking te continueren.

Manager Steve Bruce is vol lof over de oud-speler van onder meer Liverpool en West Bromwich Albion. “Ik wist dat Chris een goede keeper was, maar nu ik met hem heb gewerkt realiseer ik me pas hoe goed hij écht is. Dat hij bij heeft getekend betekent erg veel voor deze club.”

Kirkland startte zijn carrière bij Coventry City, waar hij met zijn goede spel een transfer naar Liverpool afdwong. Een waslijst aan blessures stonden daar echter een definitieve doorbraak in de weg. Een prima seizoen bij The Latics hebben de speculaties over een mogelijke transfer weer doen toenemen.

“Ik ben dan ook blij dat hij zich aan ons heeft verbonden,” vervolgt Bruce. “Iedereen weet wat voor een geweldige professional hij is. Toen ik hier kwam kregen we ieder duel minstens twee doelpunten tegen. Sinds de komst van Chris is dat enorm verbeterd, en met 31 punten uit 30 duels hebben we onze plaats in de Premier League veilig kunnen stellen. Chris’ aandeel daarin is evident.”
Bezig met laden …