voetbalzone

Doelman moet loopbaan beëindigen na luguber ongeval met zaagmachine

Bart Kruyt08 nov 2013, 14:05
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2013, 14:05
Advertentie

Er zijn wel meer voetballers geweest die door blessureleed noodgedwongen moesten stoppen met voetballen, maar de loopbaan van Juan Obelar is op een wel heel pijnlijke manier ten einde gekomen. De doelman was aan het werk met een zaagmachine en raakte bij een ongeluk vier vingers kwijt. De schade viel niet meer te herstellen en dus moet Obelar stoppen met keepen.

De 34-jarige Uruguayaan had sinds de zomer al geen club meer, maar wilde in januari weer aan de slag gaan. Dat kan de doelman door een luguber ongeval dus wel vergeten. "Ik was bezig met mijn huis, toen ik met mijn hand in de zaagmachine terecht kwam", wordt Obelar geciteerd. "Opeens raakte ik vier vingers kwijt." Alleen de duim van zijn linkerhand bleef heel.

Obelar werd snel naar het ziekenhuis gebracht, maar het bleek niet meer mogelijk om de vingers terug op de hand te zetten. "Het was een verschrikkelijke ervaring en ontzettend pijnlijk, maar alleen God weet waarom dit gebeurd is", zegt Obelar. De voormalig keeper speelde zijn gehele loopbaan in Zuid/Midden-Amerika: buiten Uruguay kwam hij uit voor Millonarios uit Colombia en Marathón uit Honduras.

Bezig met laden …