voetbalzone

Doelman Schmeichel stapt kosteloos over naar Leeds United

Matthijs van Laar27 mei 2010, 16:22
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2010, 16:22
Advertentie

Kasper Schmeichel gaat Leeds United helpen bij de missie om terug te keren in de Premier League. De roemruchte club, die de voorbije jaren ver afgleed maar de revival lijkt te hebben ingezet met promotie naar het Championship, nam de 23-jarige doelman gratis over van Notts County. Schmeichel sloot met die club een deal zodat hij transfervrij kon vertrekken.

De zoon van de legendarische Manchester United-goalie Peter Schmeichel speelde het afgelopen seizoen 43 wedstrijden voor Notts, waarmee hij promoveerde naar de League One. De ambitieuze club kon het echter niet meer opbrengen om Schmeichel te betalen, waarna werd besloten dat hij de club kon verlaten. De doelman, die werd verkozen tot beste speler van de League Two, heeft er dus voor gekozen om zijn loopbaan voor te zetten in Leeds.

Manager Simon Grayson is uitermate content met dat besluit. “Hij is een geweldige keeper en ook nog eens een echte winnaar. Kasper is vastberaden om deze club naar een hoger plan te helpen.” Hoe lang de voormalig doelman van Manchester City heeft getekend bij The Peacocks is niet bekend gemaakt.

Bezig met laden …