voetbalzone

'Doelman van Syrisch elftal opgepakt door nationale geheime dienst'

Peter Nusselder04 aug 2011, 15:36
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2011, 15:36
Advertentie

Mosab Balhous, de keeper van het nationale elftal van Syrië, is in zijn vaderland opgepakt door de geheime dienst. Dit meldt de in Dubai gevestigde televisiezender Al Arabiya donderdag. De doelman wordt ervan beschuldigd dat hij onderdak heeft geboden aan gewapende Syrische bendes.

Ook zou Balhous verdachte sommen geld in zijn bezit gehad hebben. Op het sociale netwerk Facebook eisen Syrische activisten de vrijlating van de sluitpost, die al sinds 2006 de eerste keeper van het Syrisch elftal is en sindsdien 75 interlands voor Syrië speelde. In clubverband komt Balhous in de Syrische Premier League uit voor Al-Karamah.

Op beelden die op YouTube te zien zijn, beschuldigt Jong Syrië-goalie Abd Albasit al Sarut het regime in zijn land van pogingen om zijn oudere collega uit de we te ruimen. De reden hiervoor zou zijn dat Balhous deelgenomen heeft aan demonstarties die gericht waren tegen president Bashar al-Assad. Al maanden gaan mensen in Syrië de straat op als protest tegen het huidige regime van Assad.

Bezig met laden …