voetbalzone

Doelman Walke verkiest Red Bull Salzburg boven Sankt-Pauli

Erik van Dam12 jun 2010, 08:24
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 08:24
Advertentie

Alexander Walke is een driejarig contract aangegaan met de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg. De 27-jarige keeper stond ook in de vermeende belangstelling van Bundesliga-nieuwkomer Sankt-Pauli, maar geeft er de voorkeur aan om bij de formatie van Huub Stevens te tekenen. Hij is al de derde keeper die de club komt versterken.

Salzburg maakte het nieuws zaterdagavond al bekend op haar digitale thuis. Die Rote Bullen zitten nu ruim in het keepersassortiment; na de blessure van Eddie Gustafsson werden Gerhard Tremmel (Energie Cottbus) en Niclas Heimann (reserves Chelsea) ook al aangetrokken. Walke komt over van Hansa Rostock, waar hij afgelopen seizoen keepte.

De sluitpost begon zijn carrière bij Werder Bremen, maar slaagde er nooit in om onder de lat te staan in de hoofdmacht. Bij SC Freiburg lukte hem dat wel en later bij het lager geklasseerde SV Wehen ook. Met Hansa Rostock degradeerde hij aan het einde van het afgelopen seizoen naar de 3. Bundesliga; daarom ging hij op zoek naar een nieuw avontuur.

Bezig met laden …