Doelpunt Engelaar gaat wereld over: 'Je denkt: 'wat gebeurt hier?''

Thijs Post23 mrt 2014, 13:35
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2014, 13:35

Orlando Engelaar maakte zaterdag het doelpunt van zijn leven. De middenvelder van Melbourne Heart schoot de bal van een meter of vijftig tegen de touwen. The Big Man kreeg lof voor zijn waanzinnige treffer, maar drie punten leverde het niet op. Zijn club verloor namelijk met 1-2 van Central Coast Mariners.

“Een schitterende goal”, zegt trainer John van ’t Schip tegen The Herald Sun. “Het is een speciaal moment. Je ziet de bal in het doel verdwijnen en denkt: wat gebeurt hier? De reactie van de fans was ook geweldig.” De beelden van het doelpunt van Engelaar gingen vervolgens heel de wereld over, zo bleek via social media.

De oefenmeester had liever gewonnen, zo geeft hij eerlijk toe. “Het is mooi voor het duel, maar Engelaar en ik hadden liever de drie punten gepakt”, aldus de oud-international van het Nederlands elftal. De treffer van Engelaar in minuut 34 van de wedstrijd betekende de 1-0. Door een treffer in de blessuretijd van de eerste helft en een goal in de tweede helft kwamen de bezoekers alsnog langszij.

Bekijk hier de prachtgoal van Orlando Engelaar!