voetbalzone

Doelpunt kleinzoon Cruijff verraadt iets van klasse grootvader

Erik van Dam02 nov 2011, 23:18
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2011, 23:18
Advertentie

Johan Cruijff behoeft geen nadere uitleg en ook zijn zoon Jordi is bij de meeste voetbalfans wel bekend. Kleinzoon Jessua, voluit Jessua Andrea Angoy Cruijff geheten, is een naam die mogelijk meer vraagtekens oproept. De zeventienjarige linksback timmert aan de weg in Engeland, waar hij voorlopig deel uitmaakt van de reserves van Wigan Athletic. Dat er Cruijff-bloed door de aderen stroomt, moge echter duidelijk zijn.

Jessua speelde in het verleden in de jeugd van Barcelona, de club waar zijn grootvader wereldfaam bij veroverde en ook zijn oom, Jordi, ooit speelde. De zoon van Cruijffs dochter Chantal maakt sinds enkele maanden deel uit van Wigan en probeert daar zijn weg naar het eerste elftal te vinden. Het is wachten tot hij een keer de kans krijgt bij the Latics, maar zijn eerste fraaie doelpunt is in elk geval vast binnen.

In een wedstrijd met de reserves scoorde Angoy Cruijff recent op prachtige wijze. Na een actie van een teamgenoot, die vanaf de rechterkant overstak naar het midden, kreeg Jessua de bal in de voeten gespeeld. Hij werd niet aangepakt tijdens zijn dribbel en besloot daarom met rechts hard uit te halen. De bal bleef stijgen en viel prachtig binnen in de verre kruising. Mocht trainer Roberto Martínez, landgenoot van de jonge Cruijff, notie hebben genomen van de treffer, dan ligt er in de toekomst wellicht wat speeltijd voor de speler in het verschiet.

Bekijk hier het doelpunt van Jessua Angoya Cruijff:

Bezig met laden …