Doelpunt na 22 seconden zet Atlético op juiste spoor tegen Sporting

Gijs Freriks05 apr 2018, 22:55
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2018, 22:55

Atlético Madrid heeft uitstekende zaken gedaan in de kwartfinale van de Europa League. Los Colchoneros boekten donderdagavond een 2-0 overwinning op Sporting Portugal en verschaften zichzelf daarmee een goede uitgangspositie voor de return in Lissabon. Het eerste doelpunt werd al na 22 seconden gemaakt.

Sebastián Coates speelde de bal zomaar in de voeten van Diego Costa, die Koke vervolgens in staat stelde om van dichtbij de 1-0 tegen de touwen te prikken. Het was de snelste Europa League-treffer van Atlético ooit. Sporting kreeg na een kwartier spelen zijn eerste serieuze kans: Bas Dost kon koppen na een voorzet van Cristiano Piccini, maar mikte niet tussen de palen. Even later kreeg ook Gelson Martins een kans, maar Atlético toonde zich aanmerkelijk efficiënter in het eigen Wanda Metropolitano.

Doordat Jérémy Mathieu een steekpass verkeerd inschatte, caramboleerde de bal voor de voeten van Antoine Griezmann en de Fransman haalde na veertig minuten succesvol de trekker over. Diego Costa schreeuwde in de eerste helft overigens nog tweemaal om een strafschop, maar de scheidsrechter legde de bal nimmer op de stip. Dost kwam na zijn kans na een kwartier niet meer in het stuk voor; het was veelzeggend dat hij voor rust meer balcontacten in zijn eigen zestien had dan in die van de tegenstander: twee om één.

Na de pauze verzuimde Diego Costa er binnen twee minuten 3-0 van te maken en na een uur scoorde Diego Godín, maar de verdediger werd teruggefloten wegens buitenspel. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet veel meer gecreëerd en het bleef in Madrid dus ook bij 2-0. Dost pakte na een harde overtreding op Lucas Hernández nog een gele kaart en is daardoor geschorst voor de return in het Estádio José Alvalade. Atlético kan zich nu opmaken voor de stadsderby van komende zondag tegen Real Madrid.