Doelpunt Rajkovic redt punt voor Serviërs

07 aug 2008, 13:40
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 13:40
De Olympische ploegen van Servië en Australië zijn tijdens hun eerste groepswedstrijd niet verder gekomen dan een gelijkspel. Tijdens de openingswedstrijd van Groep A in Shanghai kwamen de Australiërs op voorsprong, maar was het Slobodan Rajkovic van FC Twente die met een kopbal de stand alsnog gelijk wist te trekken (1-1).

In een zeer slordig duel hadden zowel Servië als Australië niet de capaciteiten om de bal zorgvuldig in de ploeg te houden. Gevolg was dat er onverzorgd voetbal werd getoond aan de toegestroomde supporters in Shanghai. Pas na een kwartier spelen kon de eerste kans van de wedstrijd genoteerd worden, maar Zoran Tosic' bal werd geblokt.

Diezelfde Tosic was misschien nog wel de meest gebrande speler van het veld. De aanvaller van de Serviërs deed er alles aan om het zijn opponent zo lastig mogelijk te maken en speelde zeer opportunistisch. Zo zag hij zijn inzet na een dik half uur spelen uitspatten op de lat en werd zijn inzet vlak voor rust gekeerd door Australië-goalie Adam Federici.

Servië ging met meer overtuiging de tweede helft in, wat leidde tot veel spel op de helft van Australië. Uitgespeelde kansen kwamen er echter niet uit. Tegen de verhouding in kwamen de Socceroo's zelfs op voorsprong. David Carney brak door vanaf de linkerflank en gaf een goede voorzet aan Ruben Zadkovich, die de bal bij de tweede paal intikte (1-0).

Het spel brak eindelijk open en dat deed het voetbal goed. Australië kreeg de ultieme mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar invaller Billy Celeski raakte de paal. Kort daarna was het Servië dat alsnog een punt veilig wist te stellen. Een corner van de ploeg uit de Balkan kwam op het hoofd van Slobodan Rajkovic, die zijn inzet het net liet bollen (1-1).