Doelpunt Sibon helpt Melbourne Heart niet in treffen met koploper

Thijs Post14 nov 2010, 09:22
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2010, 09:22

Melbourne Heart, de ploeg van trainer John van ’t Schip, heeft zondag na een enerverend duel met koploper Brisbane Roar aan het kortste eind getrokken: 1-2. Dat meldt persbureau AAP. Namens de ploeg van Van ’t Schip produceerde Gerald Sibon de enige treffer terwijl collega-Nederlander Rutger Worm een enorme kans op het bevrijdende tweede doelpunt liet liggen.

Melbourne begon sterker aan het duel en kwam al na elf minuten op voorsprong: Sibon werkte een voorzet van Michael Marrone prachtig tegen de touwen: 1-0. Vijf minuten later kreeg Worm een goede kans om de marge te verdubbelen maar de Nijmegenaar zag zijn inzet tegen de paal belanden.

Omdat de thuisploeg verzuimde het duel op slot te gooien kon Brisbane terugkomen. Dankzij doelpunten van Kosta Barbarouses en Jean Carlos Solorzano, de laatste treffer viel pas twee minuten voor tijd, kregen de manschappen van Van ’t Schip het deksel op de neus. Dankzij de overwinning blijven The Roar koploper in de Australische A-League. Melbourne heeft twaalf punten minder weten te verzamelen maar staat nog wel vijfde.