Doelpuntenmachine Lazio klimt naar top drie; Braafheid maakt eigen goal

Gijs Freriks03 nov 2014, 21:55
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2014, 21:55

Lazio heeft zich in de top drie van de Serie A gemeld. I Biancocelesti waren maandagavond met 4-2 te sterk voor Cagliari en hoeven nu met negentien punten alleen nog AS Roma en Juventus op de ranglijst voor hen te dulden. Stefan de Vrij en Edson Braafheid stonden de gehele wedstrijd in de basis en laatstgenoemde maakte een eigen doelpunt.

Filip Djordjevic is tot nog toe de seizoensrevelatie van Lazio, want in negen wedstrijden scoorde hij liefst vijf keer. De Serviër begon maandag echter op de reservebank omdat Miroslav Klose de voorkeur kreeg en de WK-topscorer aller tijden bewees zijn waarde. De score werd na een flipperkastsituatie geopend door Stefano Mauri en daarna was het de beurt aan Klose, die tweemaal op aangeven van Senad Lulic scoorde. De bezoekers uit Sardinië mochten niet eens klagen dat het bij rust 3-0 stond, want onder anderen Mauri kreeg nog een goede kans, maar hij mikte in het zijnet.

Cagliari leek dood en begraven, maar vocht zich in de tweede helft toch goed terug. Braafheid werkte de bal kort na rust ongelukkig in zijn eigen doel en zes minuten voor tijd tikte João Pedro de bal van dichtbij binnen, nadat Marco Sau het kopduel had gewonnen van Braafheid. De supporters in Stadio Olimpico kregen het hierdoor toch even benauwd, maar Ederson maakte in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde: 4-2. Lazio is nu met twintig doelpunten de meest scorende ploeg van het huidige Serie A-seizoen.