Doelpuntenmakers Tévez en Touré loodsen Man City langs Wigan

Matthijs van Laar19 sep 2010, 17:59
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2010, 17:59

Manchester City heeft zondagmiddag zonder problemen de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Het sterrenensemble uit het noorden van Engeland hoefde op verplaatsing bij Wigan Athletic niet tot het gaatje te gaan en mede dankzij doelpunten van aanvalsleider Carlos Tévez en zomeraanwinst Yaya Touré lijkt het de tegenvallende seizoensstart enigszins te kunnen doen vergeten: 0-2.

/

De bezoekers uit Manchester deelden van meet af aan de lakens uit op bezoek bij Wigan, al resulteerde dat niet meteen in een voorsprong. Nadat er eerst een handvol kansen onbenut werd gelaten wist City, met Nigel de Jong in de basis ten faveure van bankzitter Patrick Vieira, één minuut voor het rustsignaal alsnog de score te openen. Spits Tévez werd uit een lange bal van doelman Joe Hart bereikt en kon, mede door het mistasten van een aantal verdedigers van Wigan, moeiteloos op doelman Ali Al Habsi afstormen en de 0-1 voor zijn rekening nemen.

Ook in het tweede bedrijf was de equipe van Roberto Mancini heer en meester en het was dan ook wachten op de definitieve genadeklap. Deze viel vijf minuten na het inbrengen van Ronnie Stam aan de zijde van Wigan. Het uitverdedigen van verdediger Maynor Figueroa ging niet geheel volgens plan en dat bood doelpuntenmaker Tévez de gelegenheid Touré in stelling te brengen en de Ivoriaanse stofzuiger op het middenveld van The Citizens kon twintig minuten voor tijd de 0-2 simpel aantekenen.

In de slotfase wist Wigan het de bezoekers geen moment lastig te maken en van een slotoffensief was dan ook al helemaal geen sprake. In blessuretijd was het echter bijna nog Stam die op ongelukkige wijze zijn eigen doelman passeerde, nadat het schot van Adam Johnson door hem werd beroerd, maar Al Habsi wist met een puike redding de Nederlander deze blamage te besparen. Zodoende was de einduitslag geheel conform het spelbeeld en kan City eindelijk weer naar boven kijken.