Doelpuntenregen in elf minuten tijd verrast Boulahrouz en consorten

Daniel Cabot Kerkdijk04 nov 2011, 21:30
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2011, 21:30

VfB Stuttgart heeft vrijdagavond een verrassende nederlaag geleden. Op bezoek bij laagvlieger FSV Mainz 05 ging het team van Oranje-international Khalid Boulahrouz met 3-1 onderuit. Het was voor het team van Thomas Tüchel de eerste thuisoverwinning in drie maanden competitievoetbal.

/

Dat de eerste helft doelpuntloos eindigde, was mede aan Boulahrouz te danken. De verdediger haalde een inzet van Andreas Ivanschitz van de lijn en zijn prestatie kreeg meer reliëf toen Cacau vijf minuten na de onderbreking voor de 0-1 zorgde. De Duits international profiteerde van voorbereidend werk van Martin Harnik.

Door drie doelpunten in slechts elf minuten tijd, een unieke prestatie in de historie van de thuisploeg, trok Mainz het duel echter naar zich toe. Anthony Ujah kreeg de ruim dertigduizend toeschouwers tot tweemaal toe aan het juichen en tussendoor benutte Ivanschitz een strafschop. Door de nederlaag blijft Stuttgart op achttien punten steken en kan men na dit weekeinde enkele plaatsen zakken.