voetbalzone

Doelpuntloos gelijkspel helpt Marseille niet veel verder

30 nov 2008, 18:33
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2008, 18:33
Advertentie
Olympique Marseille heeft voor de zoveelste keer nagelaten om te profiteren van een misstap van koploper Olympique Lyon. De regerend landskampioen kon zaterdagavond niet tot scoren komen tegen Valenciennes (0-0), maar ook de ploeg van Erik Gerets wist in eigen huis weinig klaar te spelen tegen subtopper Toulouse. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0. Saint- Étienne maakte een einde aan een bijzonder slechte reeks.

Olympique Marseille – Toulouse 0-0
Marseille had met name in de eerste helft het beste van het spel, maar verzuimde om het overwicht uit te drukken in echt grote kansen. Wanneer L’Ohème eens gevaarlijk voor het vijandelijke doel verscheen, had voormalig Marseille-goalie Cédric Carasso een passend antwoord klaar. Toulouse stelde daar aan de andere kant niet al te veel tegenover.

AS Nancy – Saint-Étienne 1-2
Na zeven nederlagen op rij heeft hekkensluiter Saint-Étienne eindelijk weer eens een zege geboekt. Aan de hand van de onlangs nieuw aangestelde coach Alain Perrin gaven Les Verts een goed vervolg aan het succes in de UEFA Cup, waar de ploeg zich afgelopen donderdag al kwalificeerde voor de volgende ronde.

AS Nancy had in eigen huis geen verweer tegen de schotkracht van Paulo Machado en David Gigliotti, die tezamen een 0-2 ruststand op het scorebord brachten. Ondanks een rode kaart voor Nancy-doelman Gennaro Bracigliano wist de thuisploeg via Issiar Dia de marge nog te verkleinen naar één doelpunt, maar het bleek niet voldoende.
Bezig met laden …