Doeltreffende Schenkel belangrijk bij eerste competitiezege Larnaca

Peter Nusselder11 sep 2010, 21:06
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2010, 21:06

AEK Larnaca heeft op bezoek bij koploper Apollon Limassol een knappe overwinning geboekt. De Nederlands getinte Cypriotische ploeg kwam voor rust op achterstand, maar de van Willem II overgekomen verdediger Danny Schenkel zette de gasten vrijwel direct na de hervatting op gelijke hoogte. Sunny Kingsley zorgde in de slotfase vanaf elf meter voor de eerste drie punten voor Larnaca.

De club van Ton Caanen en technisch directeur Jordi Cruijff verloor de eerste wedstrijd van de Cypriotische competitie met 2-1 van Omonia Nicosia. Omdat tegenstander Limassol liefst met 4-0 won van Doxa Katokopia, was die ploeg voor aanvang de lijstaanvoerder. Na ruim een half uur was het dan ook de Servische aanvaller Milan Mrdakovic de voor de 1-0 zorgde.

Larnaca, dat behalve Schenkel ook de Nederlanders Kevin Hofland, Gregoor van Dijk en Edwin Linssen onder contract heeft staan alsmede Andres Oper (ex-Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag), toonde in de tweede helft echter veerkracht. Drie minuten na de pauze scoorde Schenkel de 1-1. Tien minuten voor tijd maakte de Nigeriaanse aanvaller Kingsley uit een strafschop het feest compleet bij Larnaca.