voetbalzone

Doelwit Real Madrid voert ‘flink gesprek’: ‘Dit is ook een club van allure’

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2014, 22:25
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2014, 22:25
Advertentie

Real Madrid heeft meer dan gemiddelde belangstelling voor Lucas Silva, maar Cruzeiro is geen makkelijke onderhandelingspartner. De Braziliaanse club vraagt vijftien miljoen euro voor zeventig procent van de transferrechten van de 21-jarige middenvelder, die vanaf komende zomer de gelederen van de Spaanse topclub moet versterken. De clubleiding heeft Lucas Silva inmiddels laten weten dat hij blij moet zijn dat hij het tenue van Cruzeiro om de schouders mag dragen.

voetbalzone

“Geen enkele speler van Cruzeiro is ontevreden”, verzekert technisch directeur Alexandre Mattos aan O Tempo. “Ik heb een flink gesprek met Lucas Silva en zijn zaakwaarnemer gevoerd. We hebben elkaar goed in de ogen gekeken en ik heb duidelijk laten weten in welke positie ze verkeren. Cruzeiro is ook een club van allure.” Real Madrid deed tot dusver twee biedingen: van twaalf miljoen euro en van ruim veertien miljoen euro. Beide voldeden niet aan de verwachting.

Lucas Silva heeft vrede met nog minimaal een half jaar Cruzeiro, mede vanwege de deelname aan de Copa Libertadores. “Ik ben klaar voor alles wat komen gaat”, verzekert de Braziliaan. “Vooral voor de Copa Libertadores. Dat is een belangrijk toernooi voor de club.” Lucas Silva wordt gezien als een mix tussen Xabi Alonso en Sami Khedira. Laatstgenoemde heeft een aflopend contract met Real Madrid. Hoewel de Duits international onlangs aangaf welwillend te staan tegenover een nieuwe verbintenis, wijzen de moeizame gesprekken erop dat de kans groot is dat de partijen uit elkaar gaan.

Bezig met laden …