voetbalzone

Dolberg baalt van misser: ‘Het had een doelpunt moeten zijn’

Yanick Vos25 okt 2018, 08:22
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2018, 08:22
Advertentie

Kasper Dolberg startte dinsdag tegen Benfica in de punt van de aanval bij Ajax, maar wist het net dit duel niet te laten bollen. In de eerste helft kreeg de Deense spits een grote kans. Hij ging alleen af op de keeper en stuitte bij zijn inzet op Odisseas Vlachodimos. Dolberg baalt stevig van zijn gemiste kans, maar was desondanks blij met de 1-0 overwining in de Champions League.

Ajax scoorde dit Champions League-seizoen vijf keer en geen van deze goals kwam op naam van een aanvaller. Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui scoorden allebei tweemaal, terwijl het andere doelpunt door Donny van de Beek werd gemaakt. Dolberg had een treffer op zijn schoen. “Het had een doelpunt moeten zijn. Ik wilde de bal over zijn (Vlachodimos, red.) schouder schieten, maar ik kreeg de voet niet voldoende onder de bal”, legt Dolberg uit in de Volkskrant. “Ik voel me sterk. Ik had het gevoel dat ik die ene kans in de eerste helft ging maken.”

Vier van de vijf Ajax-doelpunten in het miljardenbal werden dit seizoen gemaakt door de vleugelverdedigers. Tagliafico scoorde al twee keer tegen AEK Athene en was er tegen Benfica dichtbij. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door een Benfica-verdediger. “Het is cool, al die doelpunten van mij. We scoren ook omdat Nous en ik blijven aanvallen. Ik val veel meer aan dan vroeger in Argentinië. We spelen als team veel offensiever, met balbezit als uitgangspunt. Ik verschijn zelfs geregeld in het strafschopgebied van de tegenstander”, aldus de international.

Bezig met laden …