voetbalzone

Dolberg: ‘Er staat nu niet één verdediger bij me, maar gewoon drie’

Dominic Mostert26 mei 2018, 11:22
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2018, 11:22
Advertentie

Kasper Dolberg heeft een bijzonder teleurstellend seizoen achter de rug. Na zijn spectaculaire debuutjaar weigerde Ajax een zomerse transfer en waren de verwachtingen hooggespannen, maar die heeft Dolberg niet kunnen waarmaken. "Het was niet goed, niet voor mij persoonlijk en niet als voor Ajax als club", weet de Deen.

Dolberg beaamt in gesprek met BT dat hij zelf ook meer had verwacht van de afgelopen jaargang. "Net als veel anderen. Ik ben me ervan bewust dat het niet goed genoeg was", zegt de twintigjarige aanvaller. Hij denkt dat er meerdere verklaringen voor zijn. "Ik heb de vraag vaak gekregen. Dit seizoen is het alleen maar moeilijker voor mij geweest. En daar zijn veel redenen voor. In het eerste seizoen wist niemand nog wat ik ging doen. Nu heb ik het idee dat er in de wedstrijden niet één verdediger bij mij staat, maar gewoon drie."

"Ik weet hoe goed ik ben, dus het gaat erom mijn vorm opnieuw te vinden. De bedoeling was dat ik beter zou zijn dan in mijn eerste seizoen, maar dat is niet gelukt", aldus Dolberg. Hij hoopt dat bondscoach Åge Hareide hem alsnog meeneemt naar het WK in Rusland, maar daar is de Ajacied niet zeker van. Dolberg behoort tot de 35-koppige voorselectie van Denemarken. "Ik weet niet of ik erbij zal zijn. Ik doe mijn uiterste best, maar ik weet niet of het mogelijk is om de keuze van de bondscoach te beïnvloeden."

Bezig met laden …