voetbalzone

Dolberg: ‘Het was gek geweest als mijn lijf er klaar voor was geweest’

Daniel Cabot Kerkdijk26 okt 2018, 08:24
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2018, 08:24
Advertentie

Kasper Dolberg vindt zichzelf nog niet de onbetwiste eerste nummer negen van Ajax. Hij stond weliswaar in de laatste duels met AZ, sc Heerenveen en Benfica in de punt van de aanval, maar de technische staf varieert sowieso qua opstelling, afhankelijk van het tactisch plan en de tegenstander. Dolberg is in ieder geval blij dat hij de ziekenboeg heeft verlaten.

Dolberg voelt zich naar eigen zeggen beter dat hij zich heel lang gevoeld heeft. Hij werd dit kalenderjaar getroffen door blessures aan de voet en de buikwand. “Ik ben heel blij om terug te zijn. Tegen Benfica was ik de laatste tien minuten echt op”, vertelt de Deen in gesprek met Algemeen Dagblad. “Maar in zo’n wedstrijd verdrijf je die gedachte. Dan blijf je gaan. Dat heb ik ook nodig om weer echt in vorm te komen.”

“Ik heb eindelijk weer eens de negentig minuten volgemaakt. Dat is lang niet gebeurd. Misschien is het wel een jaar geleden.” Op 20 december speelde Dolberg voor het laatst meer dan negentig minuten, in de KNVB Beker tegen FC Twente. Zijn lichaam moet nog steeds wennen aan topvoetbal. Ik kwam snel en speelde twee keer per week op hoog niveau. Of ik daar wel klaar voor was?”

“Het was gek geweest als mijn lijf er klaar voor was geweest. Ik ben jong en moet mijn eigen lichaam nog beter leren kennen.'' Ajax heeft veel vertrouwen in Dolberg en kwam zelf met het initiatief om zijn contract tot medio 2022 open te breken. Clubs met interesse zullen nu dieper in de buidel moeten tasten. “Klopt. Maar ik ben blij om hier te zijn en om onderdeel uit te maken van dit team. Na de eerste gesprekken met Ajax wist ik al: dit is een goed idee.''

Bezig met laden …